VÄLKOMMEN TIIL

NATURAL HORSMANSHIP

Anmälan sker via mail, telefon eller sms. till

Lisa Fogelberg,  0761 89 33 81   lisa_fogelberg@hotmail.com

HÄSTAR    ALPACKOR    FÖRSÄLJNING    KURSER    UTBILDNING    KONTAKT

NATURAL HORSMANSHIP

Natural Horsemanship är hästpsykologi som baseras på det sätt som hästar relatera och kommunicerar med varandra i deras naturliga värld. Där av uttrycket "Natural Horsemanskip". Horsemanship handlar om relationen mellan hästen och människan där båda parterna är partners, jämnställda partners, en helhet. En relation som är baserade på förståelse och kommunikation.

Den mest grundläggande saken du behöver veta om hästar är att de är bytesdjur. Hästens säkerhet är dennes största prioritering och allt den gör eller inte gör kommer ifrån dess överlevnadsinstinkt. För att ha en bra relation med din häst behöver du förstå att den i naturen är jagad.  Allt är farligt, trånga utrymmen, plötsliga rörelse, höga ljud, förändringar i miljön, mm..

Hästar är inte bara bytesdjur, de är även ett flockdjur. De gillar ett klart ledarskap och att veta vem de ska följa. Det ligger i deras natur. Därför måste människan lära sig att se världen från hästens syn sätt och bli en balanserad, självsäker och trovärdig  partner och ledare.

Det är viktigt att lära sig att läsa sin häst för att kunna använda de bäst strategier för att dressera beteende och uppnå framgång. Har din häst låg eller hög energi? Har den tendens att springa iväg eller stanna? Är den dominant, tolerant, självsäker och nyfiken? Eller nervös, rädd, defensiv, känslosam, osäker och skygg? Är den lat, omotiverad, envis och mat orienterad? Eller impulsiv,drabbas lätt av panik och springer över dig? Är den lekfull, vänlig, stoppar allt i munnen, en riktig rackar unge? Eller blyg, tvekande, spänd och oförutsägbar? Genom att samla kunskap och förståelse om din hästs personlighet kan du arbeta med honom eller henne på ett mycket effektivt sätt med dennes egna specifika psykologi. Varje häst har sin egen personlighet, sin egen unika karaktär, behov, önskningar, begäran och beteende.

Hästar är okej precis som dem är, så egentligen handlar det inte att träna hästar. Utom mer om att se tillbaka på sig själv som människa och person. Vad måste jag lära mig för att kunna relatera och umgås med hästen naturligt, att bli en männsiko-häst.

Vi på Lindkullen gård ser fram emot att hjälpa dig att komma igång på din resa, tillsammans skapar vi en bättre värld för både människor och hästar!